Vivian Maier – The Color Work │ Cadeautip voor fotografie liefhebbers

Misschien ken je het verhaal van Vivian Maier wel: een fotograaf die tijdens haar leven de kost verdiende als nanny en na haar dood pas bekend is. Er is dit jaar een nieuw boek uitgekomen met nieuw werk. Zoek je een cadeau voor iemand die van fotoboeken houdt? Dan is dit boek zeker een aanrader.

Modern sprookje

Als dit geen modern sprookje is, weet ik het ook niet meer. Het verhaal van Vivian Maier gaat na haar dood in 2009 de wereld over. John Maloof is op zoek naar verhalen over Chicago in de jaren 60 en koopt de inhoud van een opslagruimte. Daar vindt hij negatieven van een onbekende fotograaf. Hij weet niet zo goed wat hij ermee moet doen en vraagt aan zijn volgers op Flickr wat hij ermee zal doen.  Als snel krijgt hij in de gaten dat hij goud in handen heeft.

In deze docu ziet je het hele verhaal die je gratis via NPO kunt terugkijken.

Screenshot

“We have to make room for other people. It’s a wheel. You get on. You go to the end. And someone else has the same opportunity to go to the end. And so on. And somebody else takes their place. There’s nothing new under the sun”  – Vivan Maier

The Color Work

En nu is er dan een boek met kleurenfoto’s

Deze boeken zijn niet alleen een fantastisch cadeau voor fotografie liefhebbers. Ook als je interesse hebt in geschiedenis of houdt van een bijzonder levensverhaal kun je met deze boeken je hart ophalen.

Hier vind je beide boeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *