Op pad: Bruce Davidson in het Fotomuseum Rotterdam

Bruce  was tien toen hij begon met fotograferen. Hij zag hoe je een foto ontwikkelde, bouwde een eigen donkere kamer en opende ‘Bruce’s Photo Shop’. Nu is hij 84 en hij fotografeert nog steeds. Blijkbaar wist de beste man wat hij met z’n leven wilde doen en dat is maar goed ook.

In het Fotomuseum in Rotterdam vind je een overzicht van het werk dat hij in al die jaren heeft gemaakt, van de burgerrechtenbeweging tot Valentino en Gangs in Brooklyn.

Bruce Davidson

DSC04223

“I am a photographer in the way you might be a plumber. I like it that way.”

DSC04234

De kracht van Bruce is dat hij goed contact kon maken met zijn onderwerpen. Je ziet in de foto’s dat dit is, zoals het is.

Na een poosje fotograferen bij Vogue gaat hij de burgerrechtenbeweging fotograferen. Hij kan die twee dingen niet meer combineren en stort zich hier volledig op.

DSC04236

Ondanks dat het om grote verhalen gaat en gebeurtenissen in de geschiedenis die als geheel belangrijk zijn, vind ik de kracht dat Bruce altijd de persoonlijkheid laat zien, zoals hier bij Martin Luther King. Je ziet al die actie, maar het draait alsnog om een gezichtsuitdrukking.

DSC04242

DSC04243

DSC04251

DSC04271

“So I have done what I wanted to do, I have seen everything, misery, celebrity, the beautiful people, the wicked ones, generosity and hatred. But I think I have gone beyond my vision…. In the heart of my own life, in the heart of other people’s lives. Perhaps that is the most important thing I have done.”

DSC04275

“My subjects wanted to be seen”

DSC04286

“What you see is what I am”

Zelf een kijkje nemen?

Hier vind je alle info die je nodig hebt. 

Je vind het Fotomuseum hier:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *