Man on Wire

It’s impossible, that’s sure. So let’s start working

Als je van docu’s houdt en deze nog niet kent: gaat dat zien. Man on Wire is mijn favoriete docu en kijk ik elk jaar wel een keer terug.

Het is het verhaal van een Philippe, een koorddanser die de grootste stunt van zijn leven wil uitvoeren: op een touw de afstand tussen de twee Twin Towers overbruggen.

De officiële omschrijving:

De artistieke misdaad van de eeuw, zo wordt de kwajongensstreek van Philippe Petit ook wel genoemd. In 1974 danste de Franse straatartiest op een koord tussen de Twin Towers, 45 minuten lang en zonder vangnet of beveiliging. Meer dan dertig jaar later blikken zijn hulptroepen terug op het verbluffende maar illegale avontuur. Openhartig vertelt zijn team over dit emotionele moment in hun leven, waarin ze als professionele inbrekers de Twin Towers overnamen. Terwijl ze Philippe zagen dansen tussen hemel en aarde stond de politie op de grond al klaar stond om hem te arresteren. 

Met interviews, trucageshots, originele filmbeelden en een prachtige soundtrack weet regisseur James Marsh het bijzondere verhaal op levendige wijze te reconstrueren. Juist in deze tijd, waarin de Twin Towers onlosmakelijk verbonden zijn met dood en terrorisme, weet Man On Wire diepe emoties op te roepen.

Life should be lived on the edge of life. You have to exercise rebellion: to refuse to tape yourself to rules, to refuse your own success, to refuse to repeat yourself, to see every day, every year, every idea as a true challenge – and then you are going to live your life on a tightrope.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.