Kringloop en rommelmarkt favorieten van de afgelopen tijd: Interieur

Schatgraven op de kringloop of de rommelmarkt is één van de dingen die ik echt dagen achter elkaar zou kunnen doen. Vandaag laat ik je zien wat mijn kringloop en rommelmarkt favorieten zijn en hoe ik ze combineer.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-1

Vazen zijn een super makkelijke manier om kleur aan te brengen. Deze lichtblauwe heeft mooie, strakke lijnen en is smaller dan de meeste vazen waardoor ‘ie heel chic oogt.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-3

Deze schommelstoel heb ik via Marktplaats opgehaald. Wat ik helemaal niet goed had ingeschat was hoe groot ‘ie was. Ik heb op een dijkje de stoel in m’n auto gepropt en als ‘ie ook maar 2 cm breder was geweest had ik ‘m niet mee kunnen nemen.

Toen ik ‘m kocht was ‘ie wit en ik heb ‘m geverfd met een krijtverf van de Action die daar eigenlijk helemaal niet voor bedoeld is. Hij is vooral voor de sier en ik zit er bijna nooit op, dus dat is geen probleem. Ik moest en zou gewoon deze kleur hebben.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-4

Met deze giraf heb ik een beetje een haat liefde verhouding. Toen Twan nog ietsjes kleiner was speelde hij er vooral mee Ik heb ‘m toen ook best vaak keihard tegen m’n hoofd gekregen. In de originele uitvoering had ‘ie gewoon een giraffenprintje, maar ik heb ‘m behandeld met deze gouden kleur. Niet heel netjes, maar het was m’n eerste project met de spuitbus en dan is deze vorm heel moeilijk omdat het druppels veroorzaakt en je eindeloos door kunt gaan. Na een poosje was ik er klaar mee en heb ‘m gewoon maar zo gelaten.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-5

Dit houten mannetje wilde ik al heel lang, heel graag hebben. Ik vond ‘m op een rommelmarkt, maar nu zie ik ‘m ook vaak bij de Ikea liggen. Ik heb de standaard waar hij opstond eraf geschroefd en zet ‘m elke keer op een andere manier neer.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-6

Dit boek kocht ik op Koningsdag in Haarlem. M’n favoriete stad om tijdens Koningsdag naar de vrijmarkt te gaan. Ik viel voor de mooie cover met vintage tekeningen en ben er nog steeds heel blij mee.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-7

Een paar jaar terug had ik een fase waarin ik van dit soort kopjes helemaal te gek vond en ze als een idioot verzamelde (en er dan later niets mee deed). Die fase is ondertussen voorbij, maar als ik een heel mooi exemplaar tegenkom neem ik ze nog mee. Ik gebruik ze nu meestal om kleine vetplantjes en cactussen in te zetten. Ik hou het originele bloempotje er dan gewoon omheen zodat het water weg kan lopen. Als dat niet past leg ik een paar stenen op de bodem van de pot of het kopje. Op die manier blijven de wortels niet in het water staan,want daar kunnen ze slecht tegen.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-8

Ik weet heel eerlijk gezegd niet meer zeker of ik dit autootje op de rommelmarkt heb gekocht of dat Menno er vroeger mee heeft gespeeld. Maar als ik ‘m zou zien staan zou ik ‘m direct weer kopen. De kleur, de vorm. I ♥ it!

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-9

Deze ventilator heb ik puur gekocht op de looks. Hij is vrij groot en maakt best veel lawaai, maar hij doet verder wat ‘ie wat moet doen.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-10

Dit is m’n meest recente favoriete aankoop: dit stoeltje vond ik bij de lokale kringloop. Voor €15 mocht ik ‘m meenemen. Je ziet deze wel vaker staan, maar ze zijn niet altijd even mooi meer. Deze was nog bijna helemaal netjes.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-12

Afgelopen week vond ik dit schaaltje waar ik heel erg blij mee ben. Het past precies op een kastje in m’n slaapkamer en ik vind het heel mooi matchen met m’n plantjes.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-13

Lijstjes zijn altijd goed, zeker als je op een gegeven moment een verzameling hebt waar je uit kunt kiezen.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-14

Net als schoteltjes en bakjes.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-15

Met dit plankje boven de bank ben ik ook heel erg blij. Ik zoek vaak dingen op de kleuren die ik in m’n huis heb maar die vind je niet altijd tegelijkertijd. Dus als ik dan dingen in diezelfde soort kleurstelling opspaar kan ik ze later bij elkaar zetten.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-16

Dit dienblad kocht ik al een poosje terug en vind ik een heel mooie combinatie met hout en groen.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-17

De koperen pot heb je misschien eerder al eens voorbij zien komen. Op dit moment staat ‘ie ook in de badkamer. Bij elkaar vind ik dit echt een heel leuke combinatie.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-18

Bakjes, kopjes en schoteltjes die mooi, heel en in de juiste kleur zijn neem ik ook altijd mee, want dat is altijd handig voor sieraden en andere kleine spulletjes.

Favoriete rommelmarkt en kringloop aankopen-19

Dit is niet de mooiste wereldbol die ik ooit heb gezien, maar wel de leukste die ben tegengekomen. Op dit moment staat ‘ie even in onze slaapkamer, maar ik denk dat hij over een poosje weer terug naar Twan’s kamer gaat. Die ben ik op dit moment aan het uitzoeken en opruimen dus die zal ik over een poosje wel weer opnieuw willen indelen.

Houd jij ook zo van schatgraven in kringloopwinkels en rommelmarkten of vind je het juist helemaal niks? Laat het me weten in de comments en vertel me wat jouw favoriete vondsten zijn. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of opmerking? Hier kun je me direct bereiken