Een fashion fotoshoot, maar dan met tweedehands kleding

Hoe kan je je als fotograaf steeds verbeteren en creatief blijven denken? Een van de dingen die mij het meest helpen is om ook fotoshoots te organiseren die niet voor klanten bedoeld zijn. Een manier om creatieve ideeën uit te proberen. Als ik een fotoshoot heb met een klant gaat het natuurlijk om wat de klant wil bereiken.

Voor deze fotoshoot vroeg ik Merel om model te staan. We hadden al eerder samengewerkt. Onder andere tijdens deze fotoshoot:

Het is altijd fijn om met iemand te werken die hetzelfde doel voor ogen heeft, zich op haar gemak voelt en waarmee het klikt.

Voor deze shoot wilde ik graag met tweedehands kleding werken. Als ik door een kringloop loop en iets heel moois zie waarvan ik weet dat ik het zelf niet pas of ga dragen, koop ik het soms alsnog. Speciaal voor fotoshoot als deze. Net als altijd maakten we een moodboard en leek het ons een leuk idee om met een soort kleurfamilie te werken en gingen voor wittinten.

Zelf had ik een prachtige jurk gescoord op mijn favoriete rommelmarkt in de Hoeksche Waard. Daarnaast vroeg ik Rina van 2-Times in Numansdorp of zij nog mooie dingen in de winkel had hangen waarmee ik zou mogen shooten. Zelf ben ik kind aan huis bij 2-Times en ze had me eerder ook al aan mooie setjes geholpen voor een eerdere fotoshoot:

Binnenkort komt er een interview met Rina van 2Times online, maar eerst laat ik je nog wat foto’s zien van deze shoot met Merel:

Hier komt de kleding van de fotoshoot vandaan:

Waar shop jij het liefst tweedehands kleding? In een (vintage) winkel, kringloop, rommelmarkt of online? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of opmerking? Hier kun je me direct bereiken