De leukste kringloopwinkels: Kringloop Noordenweg in Ridderkerk

Heb jij zin om een ochtendje te gaan schatgraven in een fijne kringloop, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik ga zoveel mogelijk mooie adresjes voor je langs en vertel je waar je moet zijn, wat je kunt verwachten en ook: wat je links kunt laten liggen.

Vind je het lastig om in de kringloop mooie dingen te vinden? Hier lees je mijn tips om je op weg te helpen.

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (2)

Adres en openingstijden

Adres
Kringloop Noordenweg
Noordenweg 87
2984 AG Ridderkerk

Openingstijden
Dinsdag 09:00 – 16:30
Donderdag 09:00 – 16:30
Zaterdag 10:00 – 13:00

De kringloop is middelgroot: 1000 m2.

Spullen inleveren

Je eigen spullen inleveren kan aan de zijkant van het gebouw. Als je de parkeerplaats oprijdt, achterin.

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (17)
Kringloop Noordenweg Ridderkerk (10)

Toegankelijkheid & parkeren

Er is een privéparkeerplaats die precies groot genoeg is voor de kringloop. De parkeerplaats ligt direct aan het gebouw.

Er is een bovenverdieping met trap. Er is een traplift voor mensen die minder goed ter been zijn. Als je met een buggy naar boven wilt is er altijd wel iemand die je een handje wil helpen.

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (9)

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (44)

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (14)

Eerste indruk en sfeer

Als je heel simpel kijkt naar kringloopwinkels heb je vaak te maken met één van deze twee soorten: een keten en/of een redelijk grote kringloop die er netjes uitziet. Of eentje waar alles door elkaar staat, vaak een stuk kleiner is en je echt moet zoeken.

Het voordeel van de grotere kringloop is dan vaak dat deze toegankelijker is, het nadeel dat hij wat duurder kan zijn. En soms zijn de echte krenten wel uit de pap gehaald. In een rommeligere kringloop kun je soms echt schatten vinden, maar dat zijn ook de kringloopwinkels waardoor mensen door de bomen het bos niet meer zien.

Kringloop Noordenweg heeft eigenlijk het beste van twee werelden: hij is netjes en opgeruimd, maar de prijzen liggen enorm laag. Wat me vooral bij deze kringloop opvalt is hoe aardig de mensen zijn. Dit is vaak een bijkomend voordeel van een goede doelen kringloop met vrijwilligers: de mensen die er werken zijn echt betrokken.

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (11)

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (28)

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (27)

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (41)

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (52)

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (53)

Goed adresje voor:

Vanwege de christelijke achtergrond van de kringloop worden er geen damesbroeken verkocht. In deze kringloop zijn in verhouding veel mooie blazers en jasjes te vinden. Ook vind ik de kwaliteit van de items erg goed. Ik kom heel vaak in deze winkel en heb maar één keer iets zien hangen waar een gaatje in zat. Als je zoiets ziet kun je het trouwens ook rustig doorgeven, dan halen ze het van het rek.

Kort samengevat

Kringloop Noordenweg is een tijdloze kringloop met oog voor kwaliteit. Je kunt hier voor een leuk prijsje echt mooie dingen scoren. Daarnaast ben ik al in veel kringloopwinkels geweest en kom ik overal aardige en behulpzame mensen tegen, maar de mensen die hier werken zijn echt bijzonder vriendelijk.

Vandaag gevonden in deze kringloop

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (18)

Kringloop Noordenweg Ridderkerk (8)

Hou m’n Instagram in de gaten als je meer Noordenweg of andere kringloopschatten wilt zien. Ik neem je mee in m’n Stories.

Wat is jouw favoriete adresje?

Ben jij ook een fervent kringloopganger of ga je juist morgen voor het eerst? Laat me weten wat jouw favoriete adres is of waar je juist meer van wilt zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *