Altijd je oorbellen kwijt? Dit is de simpelste DIY die ik ooit gemaakt heb

Afgelopen weekend had ik een bui waarin ik zin had om m’n accessoires te organiseren. Ik weet niet hoe dat opeens zo kwam, maar wat ik wel wist is: nu aan de slag, want die bui duurt nooit langer dan een paar uur.

Dus ik deed wat ieder weldenkend mens doet: eerst maar eens op Pinterest kijken. Bijna net zo lang tot m’n bui over was, maar daar hebben we het nu niet over. En zo kwam ik op de simpelste DIY ooit.

Ik pakte m’n Hay hand en deed daar al m’n ringen omheen.  Toen hing ik m’n kettingen over een lijstje en toen bleef er nog één project over: m’n oorbellen. Ik zag allerlei ideeën met bakjes en haakjes of vrij ingewikkelde systemen waar je op z’n minst een boor voor nodig hebt. Die heb ik ook wel, maar de zin om die erbij te pakken ontbrak een beetje.

Toen zag ik een idee om je oorbellen door een stuk stevige stof of canvas te drukken en bedacht ik me opeens iets.

In de kringloop had ik vorige week een aantal riemen gekocht. Dit had ik nog nooit eerder gedaan, dus ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat je die ook even moet passen. Afijn, het kwam er dus op neer dat ik een paar riemen in m’n kast had liggen waar ik niks mee kon.

Heleen Schrijvershof - simpele DIY - oorbellen ophangen - riem-2

Dus, door die samenloop van omstandigheden heb ik een DIY voor je die z’n weerga niet kent als het gaat om gemak.

Het enige dat je nodig hebt is een riem die je niet meer gebruikt. (of je loopt er even voor naar je plaatselijke kringloop, die hangt er waarschijnlijk vol mee) en je oorbellen.

Heb of vind je nu een riem met maar een paar gaatjes: gebruik dan een gaatjestang.

Heleen Schrijvershof - simpele DIY - oorbellen ophangen - riem-1

Je eigen systeem om je oorbellen op te hangen: hoe makkelijk en handig wil je het hebben. Je kunt ‘m verticaal of horizontaal ophangen & je kunt er net zoveel maken als je zelf wilt. Je kunt de gesp van de riem eraf halen of gewoon laten zitten: wat jij het leukst vindt.

Op dit moment heb ik ‘m even tijdelijk over m’n spiegel gehangen, maar in de toekomst wil ik ‘m horizontaal ophangen. Als je dat ook wilt moet je er alleen even rekening mee houden dat je nog makkelijk bij de achterkant kunt om je oorbellen te pakken.

Heleen Schrijvershof - simpele DIY - oorbellen ophangen - riem-11

That’s it. Een makkelijk projectje voor in je kerstvakantie. Of in januari. Schrijf je nu alvast als goed voornemen op dat je je spullen beter gaat organiseren en heb je dan op dat moment een quick win voor jezelf gecreëerd.

Heleen Schrijvershof - simpele DIY - oorbellen ophangen - riem-3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of opmerking? Hier kun je me direct bereiken